Fotoalbum
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.

Donation fra TrygFonden
Tryg Fonden 2017


Kystcentret Thyborøn har atter modtaget en stor donation fra TrygFonden. Denne gang 500.000 kr. til et nyt projekt, der skal formidle vigtig viden om badesikkerhed til Kystcentrets gæster og hjælpe til at forebygge drukneulykker. 

Hvert år besøger 50.000 badegæster Kystcentret Thyborøn, hvor de både får en spændende oplevelse og samtidig nyttig viden om badesikkerhed. For selvom vand er sjovt, og i særdeleshed Vesterhavet kan byde på et væld af underholdende aktiviteter, kan det også være farligt. Kystcentret ser derfor oplysningsarbejde om badesikkerhed som en af sine fornemmeste opgaver, og det er netop, hvad donationen fra TrygFonden skal bruges til.

- Vi er utrolig glade for TrygFondens donation, der gør det muligt for os at tage et nyt stort skridt i vores arbejde med at formidle vigtig viden om badesikkerhed, så vi forhåbentligt kan forebygge drukneulykker. Med donationen har vi planer om at ombygge vores biograf, så vi kan lade vores gæster opleve farlige situationer i vandet, uden at de bliver hverken våde eller udsættes for risici. Ideen er ikke færdigudviklet endnu, men vi er i fuld gang og glæder os til at komme rigtigt i gang, fortæller Karen Marie Pedersen, leder af Kystcenter Thyborøn.

Med 3D-effekt i sin nye biograf, der vil have form som en kuppel med billeder på alle sider, kan Kystcentret give gæsterne en meget virkelighedsnær oplevelse af at træde ind i en farlig situation, fx et revlehul. I biografen vil der samtidig være lydspor, hvor livreddere forklarer, hvad der sker, og hvordan man bør reagere. Ligesom med sine øvrige aktiviteter håber Kystcentret, at det nye tiltag kan bidrage til, at flere får de vigtige baderåd helt ind under huden, bl.a. at man bør lære at svømme, at man vælger at bade fra en strand med livredder, at man er opmærksom på vejr og strand og aldrig bader alene.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland, der står bag donationen til Kystcentret Thyborøn som led i TrygFondens samlede arbejde for at reducere antallet af drukneulykker i Danmark.

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe respekt for vand og øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det er i fuld overensstemmelse med, hvad Kystcentret Thyborøn hver dag yder en stor indsats for, og vi er glade for at kunne bidrage til arbejdet. Vi har også tidligere givet Kystcentret støtte til et projekt om badesikkerhed. Det blev en stor succes, og vi er sikre på, at den nye 3D-biograf vil følge trop. Vi glæder os til, at biografen står klar, og håber, at den vil kunne hjælpe til at gøre de mange tusinde besøgende, der hvert år kommer til Thyborøn, klogere på sikker adfærd ved Vesterhavet og vand i det hele taget. Og forhåbentligt kan dette øgede kendskab resultere i færre drukneulykker, siger Ole Bjerg, repræsentant for TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.

Kystcentret  |  Kystcentervej 3  |  7680 Thyborøn  |  +45 96 900 200  |  mail@kystcentret.dk